Home/Tjänster/Pricing Due Diligence

Pricing Due Diligence är en tjänst som hjälper dig som ägare, köpare eller vd att öka lönsamheten i det egna bolaget, genom att snabbt ge besked om vilken ekonomisk potential som finns i företagets prissättning på kort och lång sikt samt hur arbetet ska prioriteras för maximal effekt.

Vilken potential finns att hämta genom en förbättrad prissättning i bolaget? Var befinner sig bolaget prismässigt? Var finns det intäktsläckage och hur stor är förbättringspotentialen vid en förändring av prissättningen? Hur ska arbetet prioriteras för att ge maximal effekt? Det här är några av de frågor som du får svar på i en Pricing Due Diligence.

Syfte och mål

Syftet med en Pricing Due Diligence är att ta reda på potentialen i att utveckla företagets prissättning. Målet är att lokalisera vilka prissättningsområden som kan utvecklas och hur mycket dessa förbättringar kan öka lönsamheten. Resultatet av en Pricing Due Diligence presenteras i en rapport som bl.a. beskriver bolagets benchmarking gentemot best-in-class, hur stor lönsamhetspotentialen är samt hur maximal effekt ska realiseras.

Hur gör vi?

En Pricing Due Diligence baseras på vårt Pricing Potential Framework och finns i tre olika utföranden, se nedan. Faktainsamlingen är strukturerad och omfattar nuvarande affärs- och prisstrategi, kundsegmentering, erbjudandets innehåll och struktur, konkurrens, organisation, pris- och uppföljningsprocesser och värdekedjans utseende. I tillägg kan kvantitativa analyser av bolagets prissättning genomföras, liksom intervjuer med medarbetare och kunder.

Pricing
Due Diligence
Scorecard Internal
Interviews
Financial
Potential
Customer
Interviews
Transaction
Analysis
Deployment
Plan
1. Quick High level Limited No No No No
2. Detailed Detailed Yes Rough No No No
3. Full Detailed Yes Yes Yes Yes Yes

Resultatet av en Quick eller Detailed Due Diligence levereras efter mellan en till två veckor efter överenskommelse. En Full Due Diligence levereras efter två till tre veckor.

Förväntat resultat

En Pricing Due Diligence ger dig i huvudsak svar på tre avgörande frågeställningar: vilka utvecklingsområden som finns i företagets prissättning, vilken ekonomisk potential vart och ett av dessa har och hur de bör prioriteras.

Kontakta oss om du är intresserad av ett Pricing Due Diligence projekt eller vill veta mer om hur vi arbetar med att förbättra lönsamheten för våra uppdragsgivare. Klicka på Kontakta mig-knappen eller skicka ett mejl till profit@pricegain.com och lämna ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp dig inom kort.