Dyrt för SAS med billigare biljetter?

Home/Blogginlägg/Dyrt för SAS med billigare biljetter?

Dyrt för SAS med billigare biljetter?

DN rapporterade förra veckan (13/8) att SAS från och med den 8 september lanserar en ny biljett: SAS Go Light. Biljetten riktar sig mot de som reser lätt och inte behöver checka in bagage. Incheckat bagage ingår nämligen inte i biljettpriset men kan köpas till för minst 199 kr vid bokningstillfället eller på plats på flygplatsen. Grundpriset för SAS Go Light kommer att ligga 120 kr lägre än den vanliga SAS Go biljetten.

Flygsajten businessclass.se skriver att SAS med det nya erbjudandet vill skapa större valmöjligheter för kunderna och att SAS hoppas kunna locka nya kunder med lägre priser.

Genom att differentiera och bredda sitt erbjudande kommer SAS definitivt att skapa fler valmöjligheter för sina resenärer, vilket är positivt. Att introducera ett billigare och mer avskalat erbjudande kan vara ett strategiskt drag för att locka till sig mer priskänsliga köpare. Kanske kan de locka till sig lågprisjägarna till och med. Det finns dock två signifikanta utmaningar med denna strategi. Den ena är att många redan idag reser utan incheckat bagage och frågan är om dessa resenärer är priskänsliga?

Tänk alla affärs- och weekendresenärer som dagligen flyger utan incheckat bagage. Majoriteten av dem köper förmodligen sin biljett ändå, oavsett om priset sänks. Om SAS enbart sänker biljettpriset så innebär det 120 kr i minskade intäkter och täckningsbidrag för varje resenär. För en miljon affärsresenärer blir den summan 120 miljoner kr.

Den andra utmaningen ligger i SAS vision om att de vill locka nya resenärer med den billigare biljetten. Frågan är bara om de lyckas attrahera tillräckligt många nya resenärer för att täcka upp de förlorade bagageintäkterna? Vi tar ett enkelt räkneexempel.

Låt oss anta att en flygbiljett kostar 2000 kr och rörliga kostnader kopplade till den biljetten är 50 kr. Vi har då ett täckningsbidrag på 1950 kr. Om vi sänker biljettpriset med 120 kr så minskar täckningsbidraget till 1830 kr. De rörliga kostnaderna är fortfarande desamma, eller påverkas endast marginellt. För att intjäningen ska bli lika stor som tidigare måste vi nu sälja 1,07 biljetter. Försäljningen och antalet passagerare måste med andra ord öka med 7 %. Är detta möjligt i denna hårt konkurrensutsatta bransch? Och om SAS bara introducerar en ny billigare biljett utan att justera priserna på övriga biljetter är risken mycket stor att lönsamheten urholkas. Ökningen måste således komma från något annat håll.

Det sätt som kan göra introduktionen av SAS Go Light lönsam är att bolaget samtidigt höjer priserna på övriga biljettkategorier så att nettoeffekten av prissänkningen blir försumbar. Om till exempel biljettalternativet SAS Go kostar 2 000 kr idag skulle den, efter introduktionen, kunna höjas till 2120 kr samtidigt som SAS GO Light landar på cirka 2000 kr. Alternativt kan SAS Go Light ligga kvar på det lägre priset, medan priserna på övriga biljettalternativ höjs så att intäkterna ligger kvar på samma nivå som tidigare.

Genom att bredda biljettalternativen kan SAS erbjuda större valfrihet och billigare resor samtidigt som de genomför en prishöjning. Det är ett smart sätt att höja sina priser på och en bra möjlighet att behålla eller öka lönsamheten. Naturligtvis under förutsättning att kunder och konkurrenter accepterar förändringarna.

Av Sara Nordlund

 

Läs mer

Vad ska en glass kosta?

Låt de priskänsliga kunderna köpa grisen i säcken