Cramo stärker resultatet med 40 MSEK med ny prisstrategi

Home/Kundcase, PE-kundcase/Cramo stärker resultatet med 40 MSEK med ny prisstrategi

Cramo stärker resultatet med 40 MSEK med ny prisstrategi

Cramo har infört fullständigt dynamisk prissättning med hjälp av en prismotor, vilket de var först på den europeiska marknaden att introducera. Det innebär att kunderna kan själva välja olika servicenivåer och transportalternativ för att på sätt påverka prisbilden. Priset är också beroende av lokala förutsättningar, utifrån tillgång och efterfrågan, på den plats kunden befinner sig.

Prisprojektet har lett till att Cramo förbättrat rörelseresultatet med 40 miljoner kronor årligen bara på de taktiska åtgärderna.

 

Mer information

Falu Rödfärg går från rött till svart med ny prissättning

Hör Falu Rödfärgs vd Johan Molin berätta om hur företaget lyckats vända röda siffror till svarta genom en ny pris- och försäljningsstrategi >>

Volati vässar resultatet genom att låta kunden sätta priset

Läs om hur vår kund Volati har infört strategisk och kundvärdebaserad prissättning i sina portföljbolag för att vinna fler kunder, skapa högre värden och öka lönsamheten. Målet har varit att förbättra vinstmarginalen med minst två procent i bolagen.

Volati vässade sin kundportfölj med kundvärdesbaserad prissättning

Whitepaper om prissättning som hävstång

Du kan läsa mer om hur prissättning kan vara ett mycket kraftfullt verktyg för att effektivt utveckla och öka värdet i portföljbolag genom att ladda ned detta whitepaper >>

Läs också våra blogginlägg Rätt pris – om kunden själv får välja och Tydligare fokus på pris kan minska risken i nästa förvärv, som tar sikte på Private Equity-bolags möjligheter att med prissättning som verktyg kunna vässa sina portföljer ytterligare.

Vilken prisstrategi passar ditt företag?

Ta reda på vilken lösning och prisstrategi som bäst passar ditt företag genom att ladda ned vårt whitepaper om olika prisstrategier.

15-04-29|