Snabbaste vägen till bättre lönsamhet går via prissättningen

Home/Blogginlägg/Snabbaste vägen till bättre lönsamhet går via prissättningen

Snabbaste vägen till bättre lönsamhet går via prissättningen

När företag inför förbättringsprogram för att höja lönsamheten står vanligen kostnaderna och effektiviteten i fokus. Intäkterna och prissättningen glöms ofta bort och betraktas sällan som en del av affärsutvecklingen. Många ser priset som en operationell fråga och som en parameter det är svårt att påverka på grund av konkurrens, marknadens förväntningar och branschens traditioner. Paradoxalt nog är priset den lönsamhetsfaktor som ger störst hävstångseffekt på sista raden och som levererar resultat snabbare än någon annan förbättringsåtgärd. Andra lönsamhetspåverkande åtgärder har begränsningar och kan hämma företagets utveckling eller till och med ha en negativ inverkan på lönsamheten.

Vill du veta mer? Läs våra whitepapers Hur ökar du lönsamheten på bästa sätt? och Hur får du bättre betalt för dina varor och tjänster? Texterna beskriver hur du kan förbättra lönsamheten och utveckla verksamheten med smartare och kundbaserad prissättning.

Av Per Högberg

14-10-08|