Falu Rödfärg går från rött till svart med ny prissättning

Home/Kundcase/Falu Rödfärg går från rött till svart med ny prissättning

Falu Rödfärg går från rött till svart med ny prissättning

Ett av Sveriges äldsta och mest kända varumärken, Falu Rödfärg, har lyckats vända röda siffror till svarta genom en ny pris- och försäljningsstrategi. Den nya prissättningen och paketeringen speglar bättre varumärkets unika kvalitet och värde och försäljningsstrategin knyter starkare band med återförsäljarna.

– Med PriceGains hjälp har vi utvecklat en ny prisstrategi som ökat vår lönsamhet. Det har också gett återförsäljarna starkare incitament att fokusera på våra produkter. Den nya prisstrukturen har gjort det lönsammare för återförsäljarna att sälja våra produkter, säger Johan Molin, vd på Falu Rödfärg.

Läs mer om hur Falu Rödfärg stärkte lönsamheten med ny prisstrategi genom att ladda ned hela artikeln:

 

PriceGain lagrar och använder dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifterna kommer inte att lämnas ut till utomstående personer, företag eller organisationer. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och så kallade cookies på sajten här >>
Se filmen där Falu Rödfärgs vd Johan Molin berättar om förbättringsarbetet:

 

I ett nötskal

Utmaning
För några år sedan tillverkade och sålde Falu Rödfärg endast pigmentet till färgkokerier, vilka producerade och sålde färgen Falu Rödfärg vidare till återförsäljarledet. Färgen användes ofta som lockvaror i butiker runt om i landet och hade en mycket låg prissättning jämfört med konkurrerande färgprodukter. Falu Rödfärg hade ingen kontroll över prissättningen och hanteringen av slutprodukten i butikerna och lönsamheten sviktade.

Lösning
Falu Rödfärg slopade grossistledet, startade upp tillverkning av slutprodukten och skapade en ny prisstrategi som bättre speglar produktens kvalitet och varumärkeslöfte. Målsättningen var att genom direktförsäljning till fack- och bygghandeln skaffa sig större möjligheter att påverka hur slutprodukten hanteras och prissätts. Genom en lönsammare prissättning ökade också återförsäljarnas incitament att arbeta kontinuerligt med produktplacering och kampanjer.

Resultat
Falu Rödfärg är idag ett lönsamt företag, produktvarumärket har stärkts och försäljningsvolymerna ökar. Dessutom har samarbetet med återförsäljarna förbättrats och effektiviserats.

 

14-05-06|