Sätt pris efter vad kunderna är villiga att betala

Home/PriceGain i media/Sätt pris efter vad kunderna är villiga att betala

Sätt pris efter vad kunderna är villiga att betala

Få handlare baserar sina priser på vad kunderna är villiga att betala. En förekommande missuppfattning är att kunderna bara vill betala ett så lågt pris som möjligt. Det finns dock andra saker som påverkar betalningsviljan enligt Per Högberg, Senior Partner på PriceGain. Faktorer som påverkar vad kundernas betalningsvilja är närhet till butik, sortimentet, tillgänglighet och upplevelse av priset. Ett annat vanligt misstag är att handlares egna märkesvaror prisätts för lågt i förhållande till andra varor och det leder till kannibaliserar på märkesvaror.

http://www.livsmedelshandlarna.se/livsmedelshandlarna_media/dokumentarkiv/livsviktigt/s%C3%A4tt_r%C3%A4tt_priser_livsviktigt-nr_8_2012.pdf

13-11-05|