Den dolda faktorn bakom vinsterna

Home/PriceGain i media/Den dolda faktorn bakom vinsterna

Den dolda faktorn bakom vinsterna

Sverige|Affärsvärlden|Nr 9 2008

En viktig faktor bakom börsbolagens högre marginaler är priserna. Företag arbetar också mer och mer med sina prisstrategier. Att företag vill få så mycket betalt som möjligt för sina produkter och tjänster är ingen hemlighet. Att göra detta i verkligheten är dock inte så enkelt. Historiskt har ansvaret för prissättning oftast legat på produktansvarig. Nu sker prissättningen allt högre upp i organisationen eftersom frågan hamnat mer i fokus. För att hitta optimala priser och samtidigt få nöjda kunder tar företag hjälp av priskonsulter. Anders Bley, Senior Partner på PriceGain säger att ett aktivt prisarbete ger stor resultateffekt. Företag som ändrat sitt sätt att arbeta med prissättning har inom ett år ökat sitt rörelseresultat med 2-7 procent.

Läs hela artikeln

08-11-09|